Droomdoelen voor HBO Onderwijs

Droomdoelen voor HBO Onderwijs

Mijn missie was geslaagd toen ik eind 2018 voor het eerst Droomdoelen naar het onderwijs bracht, tijdens de lessen ‘authentiek presenteren’, voor de module persoonlijke ontwikkeling. Studenten van de opleiding Commercieel Management, leerde hun persoonlijke merk ontwikkelen en hun persoonlijkheid te laten zien vanuit passie, overtuiging en drijfkracht. De inhoud van die lessen ging over jezelf persoonlijk en professioneel presenteren.

In de groep ontstond iets super moois, dat niet in woorden valt uit te drukken. Het was een gevoel van veiligheid, van samenhorigheid, van het jezelf kunnen zijn. Er ontstond een groep die elkaar steunt. Studenten lieten zien wat hen echt raakt en wie zij diep van binnen zijn. Ze stelde zich kwetsbaar op en door dat te laten zien ontstonden de meest mooie dingen. Er is een basis ontstaan die studenten voor altijd, samen met elkaar, meenemen. Er zijn vriendschappen gesloten, er zijn maatjes ontstaan, er is hulp geboden, puur weg door jezelf te zijn en alle ego’s even aan de kant te gooien. Ze zijn gaan staan voor wie ze werkelijk zijn en hebben dit gepresenteerd voor de groep. Hoe knap is dat.

En dat raakte mij ook weer, om te zien wat er in de groep ontstond. Dat het veilig was. Dat er behoefte aan was. Dat grenzen werden doorbroken. Dat er lef werd getoond om de ‘zo zal het wel horen presentaties’ aan de kant te gooien, om ze te zien met hun eigen ‘sparcle’. De impact te zien en te voelen. Elkaar te zien en te horen én de interactie daarvan. Het was een les om nooit te vergeten, zoals de studenten zelf zeiden. Voor hen en voor mij. Dit wil ik iedere dag doen.

En weet je wat het leuke is? Ik ben deze module authentiek presenteren verder aan het ontwikkelen en schrijven. Binnenkort starten er weer nieuwe lessen, dus ik ben benieuwd wat voor moois er dan gaat ontstaan. En het mooie is, de studenten van die bijzondere lessen, die ga ik binnenkort weer zien tijdens mijn lessen Marketing komend jaar.

Ik heb er veel zin in! Liefs, Iris

#101%ik #persoonlijke ontwikkeling #marketing #storytelling #why

Share