Klantervaring

Droomdoelen realiseren met de blinkende ogen shift
Blog geschreven door Wilfred Schipperen, ondernemer

Een familiebedrijf

Als klein jongetje droomde ik al van een eigen onderneming, liefst nog van een familiebedrijf. In onze familie zit het ondernemersbloed, hoewel maar enkele ooms en tantes dit daadwerkelijk hebben omgezet naar een bedrijf. Ik zag en zie nog steeds mooie vakmensen die een passie hebben voor datgeen wat ze doen. Daartussen  heb ik mogen opgroeien, toch was ik pas 38 voordat ik mijn 1e eigen onderneming opstartte.

Ondernemen vanuit passie

Met volle passie ging ik het ondernemerschap aan in de wereld van facilitymanagement en gastvrijheid. Leerde mooie ondernemingen van binnen kennen en verlegde mijn eigen grenzen in kennis en persoonlijk ontwikkeling. Vier jaar geleden zat ik even niet lekker in mijn vel en ben ik uitgenodigd om deel te nemen aan een twee-daagse sessie van Jan Bommerez. Jan is hoogleraar en schrijver van het boek “kun je een rups leren vliegen”. Een echte aanrader. Jan heeft me de kunst van het loslaten geleerd. De jaren daarna hebben me geleerd om, om te gaan met mooie en minder succesvolle momenten, het gevoel wat ik vind dat een ondernemer goed doet en gun om dit te ondervinden. De kracht en het hart van ondernemen.

Liefdevol

In 2015 leerde ik mijn huidige vriendin Monique kennen, binnen een project wat ik begeleide vanuit mijn onderneming. Al snel hadden we samen door dat we complementair aan elkaar waren in karakter, kennis, ervaring, deskundigheid, maar zeker ook in de liefde. We kregen in 2016 een relatie. Monique was nieuwsgierig naar het ondernemerschap. Op een mooie dag in mei van 2016 zijn we beland bij het restaurant “de zeven heuveltjes” in het Mastbos van Breda waar ik Monique vertelde over het ondernemerschap en vervolgens zijn we gaan dromen. Aan het einde van deze gezellige dag was het beklonken, we wilde samen een mooie onderneming neerzetten. Was dat niet een wens van mij om een familiebedrijf te starten, geweldig vond ik dat.

Bewustwording

Toeval bestaat niet zegt men, maar kort daarna werd ik uit het niets benaderd door een recuiter of we interesse hadden om een franchise onderneming te starten. Het geloof en interesse volgde de maanden daarop en Monique en ik waren serieus bezig met onze plannen. In deze periode hebben we ook geleerd te genieten van het proces. Dit proces van bewustwording heeft er ook voor gezorgd dat we uiteindelijk concludeerde dat de franchise formule niet bij ons past, omdat we onvoldoende vrijheid in het zelfstandig ondernemen voelde.

De samenwerking met Iris

MAAR onze droom wilde we niet opgeven. Ideeën en gedachten vlogen aan en af tot het moment waar ik een blog las van Iris van Heesch over het realiseren van droomdoelen. Iris met haar mooie bedrijf Handstand heeft onze werelden doen veranderen en krachtig gemaakt in het focussen.  Haar manier van aanpak is persoonlijk, concreet, vol liefde en passie en als juiste gesprekspersoon heeft zij voor ons laten inzien waar we heen willen en wat we willen realiseren. Hoewel we weten dat onze droom niet 1.2.3. te realiseren is, maken we grote stappen in onze en goede richting en genieten we van het proces. We willen een Blooming Herberg waar oud en jong zich gelukkig voelen. We bieden maatschappelijke faciliteiten en gaan de verbinding aan met de klanten en gasten. Blij zijn we met Iris en laten haar niet los. We hebben haar in de hand en in ons hart genomen om samen met ons dit proces aan te gaan. En dat voelt goed, als side kick begeleidt ze ons op ons padje.

Het moodboard met onze droomdoelen die we in de 1e sessie hebben gemaakt, heeft dan ook een mooie plek in onze huiskamer gekregen zodat we iedere dag hierna kunnen kijken en ons scherp houdt. We zijn al ver in ons proces, zijn er nog niet, maar gaan zeker komen omdat droomdoelen realiseren ons in ieder geval blinkende ogen geven en wij degene zijn die op de shift knop drukken.

Iris tot zover al bedankt en we gaan heerlijk verder met elkaar in dit mooie proces.

Met enthousiaste groet, Wilfred Schipperen & Monique Hommel

Share