De betekenis van Droomdoelen

De betekenis van Droomdoelen

Wat zijn Droomdoelen? Die vraag krijg ik de laatste tijd vaker. Mooie vraag, omdat we dan de dialoog kunnen aangaan over wat Droomdoelen voor jou betekenen. Want wat het voor mij betekent, betekent het niet voor jou en andersom. Tijdens de training gaan we op zoek naar jouw Droomdoelen en brainstormen we over wat deze doelen eigenlijk voor jou betekenen. We zoeken samen naar die dingen die er écht toe doen.

Droomdoelen op tal van gebieden

In de coaching sessies zie ik Droomdoelen op verschillende gebieden voorbijkomen: familie, liefde en relaties, gezondheid, studie, reizen, lichaam, wonen, werk en noem maar op. Het is mooi om er achter te komen welke invulling en betekenis jij aan jouw Droomdoelen geeft. Dit geeft voldoening, energie en motivatie. Het helpt koers bepalen en kleur bekennen.

Kriebels in je buik

Als het goed is, krijg je van Droomdoelen een twinkeling in je ogen en een kriebel in je buik. Het is datgene waar jij blij van wordt. Natuurlijk ben je niet iedere dag blij en gelukkig. Dat geldt voor alle volwassenen en kinderen. Iedereen heeft recht op zijn eigen verdriet en pijn. Maar hoe fijn is het als je een positieve levenshouding kunt doorgeven aan je omgeving? Daarmee maken we de wereld een beetje beter, toch!

Definitie Droomdoelen  

Het woord Droomdoelen is zorgvuldig gekozen. Het gaat over wat voor jou belangrijk en essentieel is in jouw leven. Met gevoel als vertrekpunt. Het gaat over, met realistische en haalbare doelen dromen najagen. Want zonder doelen geen actie. Stap voor stap werken we aan het realiseren van dromen op een manier die bij jou past.

De D is van doelen die richting geven. Ze helpen dromen stap voor stap te realiseren.
De R is van relaties. Jezelf verbinden in de breedste zin van het woord.
De O is van ondernemend. Ergens op afstappen en jezelf verwonderen.
De O is van openheid. Jezelf openstellen voor de essentie en het grotere geheel.
De M is van motiveren. Ondanks tegenslagen dromen blijven najagen.

Wil jij ook weten wat jouw Droomdoelen zijn? Of wil je samen jouw droom concreet maken? Dat kan! Neem dan contact met me op. Ik begeleid je graag met je zoektocht en de weg van het realiseren van Droomdoelen.

Liefs, Iris

Share

Waarom kleur bekennen nieuwe kansen oplevert

*puur * passie *liefde * beweging * vrijheid

Laat ik beginnen met zelf kleur te bekennen. Ik volg mijn hart en luister naar mijn eigen gevoel bij het maken van keuzes. Daardoor volg ik nu mijn passies. Ik heb doelen voor ogen die voor mij echt belangrijk zijn, mijn droomdoelen. Daarvoor moest ik eerst terug naar de basis. En dat is precies waar Handstand voor staat.

De weg naar Droomdoelen

Voordat ik Handstand startte, werkte ik in de commerciële wereld. Als projectconsultant stuurde ik meerdere projectteams aan en was verantwoordelijk voor complete inrichtingstrajecten van kantoorpanden en scholen. Het gaf me een trots gevoel om bij dit bedrijf te werken. Ik vond de werkomgeving inspirerend en ging vol overgave aan de slag met allerlei doelen.

Wat ik me alleen niet realiseerde, was dat ik doelen nastreefde die niet mijn droomdoelen bleken te zijn. Ik was bezig met het halen van targets. Wat mij wel echt inspireerde, waren de mensen op de werkvloer en hoe zij zich voelden. Onbewust wist ik dat wel. Ik had eerder al een prijswinnend model ontwikkeld over een verdergaande vorm van Het Nieuwe Werken. In dat adviesrapport staat ‘Intuitive’ werken centraal: werken op een plek en manier die past.

Mijn werk had daar zeker raakvlakken mee. Echter, ik voelde dat ik zelf niet ‘Intuitive’ bezig was. Ik besloot mijn hart te volgen en mijn baan op te zeggen om mijn eigen bedrijf Handstand te starten. Handstand, een helpende hand. Wat ik precies zou gaan doen, wist ik toen nog niet. Wel wist ik dat ik de dingen aandacht wilde geven die voor mij echt belangrijk zijn.

Eigen koers

Zo ging een gekoesterde droom in vervulling: skilerares zijn. Ik genoot ervan om mijn passie voor skiën over te brengen op mijn cursisten, ze zelfvertrouwen te geven en ze te laten genieten. Ook ging ik het onderwijs in. Ik begeleidde jongeren met hun studie en het ontwikkelen van een manier van leren die bij hen past. Bij al deze activiteiten keek ik naar de talenten van degenen die ik begeleidde, om die op de juiste manier in te zetten. Dat bleek de rode draad voor Handstand te zijn.

Handstand: een ander perspectief

Soms gebeuren dingen in ons leven waardoor alles op zijn kop staat. Dit vraagt om anders te kijken. Ruimte te creëren en stil te staan bij de basis, de kleine dingen die er toe doen en je eigen geluksmomentjes. Juist dan is het belangrijk om je talenten op een juiste manier te durven inzetten. Een baan, werkwijze of activiteit kan op het ene moment passend zijn, maar in een andere (levens)fase andere vormen aannemen.

Anderen inspireren

Het is mijn missie om met Handstand mensen te inspireren, in beweging te brengen, kleur te ontdekken en zelf koers te bepalen. Dat betekent dus ook kleur bekennen en keuzes maken die bij jou passen. Dat vraagt lef. Maar zeg nou zelf, dat geeft toch veel meer voldoening?

Training & coaching

Vanuit mijn bedrijf Handstand werk ik als trainer en coach. Ik werk als trainer op middelbare scholen om jongeren les te geven over communicatie, veiligheid, respect en omgaan met elkaar. Daarnaast heb ik mijn eigen product gelanceerd: de training ‘Droomdoelen’. Die geef ik op een persoonlijke manier, met aandacht, een luisterend oor en gericht op vertrouwen. Ook begeleid ik mensen bij het maken van keuzes en het kiezen van hun nieuwe koers.

Ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Zie je een klik en wil je kennismaken, dan zie ik je bericht graag tegemoet! Je kunt me bereiken via 06-19524668 of irisvanheesch@hand-stand.nl.

Share

Wanneer deed jij iets zonder plan?

Ik vandaag nog. Goh, wat was het een spontane dag. Dat ik vaker iets doe zonder plan is niets nieuws, maar wat was het fijn om dat te voelen. Ik ervaar dan vrijheid en vind het heerlijk me te laten verrassen van dat wat er op me pad komt. Een aantal basis dingen regel ik wel altijd goed. Zo ga ik altijd op pad met gesmeerde boterhammen voor mij en Jesse en zo vul ik flesjes met wat lekkers te drinken. Zo kan ik altijd een kant op.

De rit ging richting Noord-Holland omdat ik mee kon rijden tot aan daar. Vanuit daar nam ik de auto mee en gingen Jesse en ik spontaan op pad. Het mooie is dat als je zonder plan ergens heen gaat je open staat voor alles. Jesse en ik zingen liedjes in de auto en hij leest een boekje. We komen terecht op een Golfbaan terrein aan de rand van het strand. Het blijkt voor geselecteerde leden te zijn, maar door uit te leggen dat we vandaag onze ‘spontane’ dag hebben worden we uitgenodigd om daar toch wat te mogen drinken. We laten ons verrassen door de omgeving en de Chique bedoeling daar. Jesse gedraagt zich en hij krijgt gratis limonade. We kijken naar buiten en horen de vogels fluiten en zien de haasjes rennen in de duinen.

Na onze rustpauze rijden we verder en rijden we richting stand. Ik wil mijn auto parkeren om eventjes aan Jesse het stand te laten zien. Gewoon eventjes.. Om die reden twijfel ik om betaalt te parkeren, er was namelijk 1 standaardprijs voor de hele dag. Ik besluit aan de man te vragen; of er ergens eventjes geparkeerd kan worden voor een korte periode. Hij legt me uit dat dit eigenlijk niet kan. Ik rij weg en besluit toch terug te rijden naar die man. Ik zeg tegen hem, ik heb besloten mijn auto hier wel te parkeren. Waarop hij zegt: je komt toch bij mij uit! Als dank daarvoor krijg je een deel van je geld terug. Ik zeg ‘wauw’ meen je dat…. hij zegt ja: en wij rijden tevreden naar het strand.

Wat dit mij leert is dat het soms heerlijk is om met een open vizier in dingen te stappen en je letterlijk te laten verrassen. Er komen dan allemaal geluksmomentjes op je pad die niet in geld zijn uit te drukken. Ik weet het zeker. Geluk zit hem in de kleine dingen.

 

Share