Waarom kleur bekennen nieuwe kansen oplevert

*puur * passie *liefde * beweging * vrijheid

Laat ik beginnen met zelf kleur te bekennen. Ik volg mijn hart en luister naar mijn eigen gevoel bij het maken van keuzes. Daardoor volg ik nu mijn passies. Ik heb doelen voor ogen die voor mij echt belangrijk zijn, mijn droomdoelen. Daarvoor moest ik eerst terug naar de basis. En dat is precies waar Handstand voor staat.

De weg naar Droomdoelen

Voordat ik Handstand startte, werkte ik in de commerciële wereld. Als projectconsultant stuurde ik meerdere projectteams aan en was verantwoordelijk voor complete inrichtingstrajecten van kantoorpanden en scholen. Het gaf me een trots gevoel om bij dit bedrijf te werken. Ik vond de werkomgeving inspirerend en ging vol overgave aan de slag met allerlei doelen.

Wat ik me alleen niet realiseerde, was dat ik doelen nastreefde die niet mijn droomdoelen bleken te zijn. Ik was bezig met het halen van targets. Wat mij wel echt inspireerde, waren de mensen op de werkvloer en hoe zij zich voelden. Onbewust wist ik dat wel. Ik had eerder al een prijswinnend model ontwikkeld over een verdergaande vorm van Het Nieuwe Werken. In dat adviesrapport staat ‘Intuitive’ werken centraal: werken op een plek en manier die past.

Mijn werk had daar zeker raakvlakken mee. Echter, ik voelde dat ik zelf niet ‘Intuitive’ bezig was. Ik besloot mijn hart te volgen en mijn baan op te zeggen om mijn eigen bedrijf Handstand te starten. Handstand, een helpende hand. Wat ik precies zou gaan doen, wist ik toen nog niet. Wel wist ik dat ik de dingen aandacht wilde geven die voor mij echt belangrijk zijn.

Eigen koers

Zo ging een gekoesterde droom in vervulling: skilerares zijn. Ik genoot ervan om mijn passie voor skiën over te brengen op mijn cursisten, ze zelfvertrouwen te geven en ze te laten genieten. Ook ging ik het onderwijs in. Ik begeleidde jongeren met hun studie en het ontwikkelen van een manier van leren die bij hen past. Bij al deze activiteiten keek ik naar de talenten van degenen die ik begeleidde, om die op de juiste manier in te zetten. Dat bleek de rode draad voor Handstand te zijn.

Handstand: een ander perspectief

Soms gebeuren dingen in ons leven waardoor alles op zijn kop staat. Dit vraagt om anders te kijken. Ruimte te creëren en stil te staan bij de basis, de kleine dingen die er toe doen en je eigen geluksmomentjes. Juist dan is het belangrijk om je talenten op een juiste manier te durven inzetten. Een baan, werkwijze of activiteit kan op het ene moment passend zijn, maar in een andere (levens)fase andere vormen aannemen.

Anderen inspireren

Het is mijn missie om met Handstand mensen te inspireren, in beweging te brengen, kleur te ontdekken en zelf koers te bepalen. Dat betekent dus ook kleur bekennen en keuzes maken die bij jou passen. Dat vraagt lef. Maar zeg nou zelf, dat geeft toch veel meer voldoening?

Training & coaching

Vanuit mijn bedrijf Handstand werk ik als trainer en coach. Ik werk als trainer op middelbare scholen om jongeren les te geven over communicatie, veiligheid, respect en omgaan met elkaar. Daarnaast heb ik mijn eigen product gelanceerd: de training ‘Droomdoelen’. Die geef ik op een persoonlijke manier, met aandacht, een luisterend oor en gericht op vertrouwen. Ook begeleid ik mensen bij het maken van keuzes en het kiezen van hun nieuwe koers.

Ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Zie je een klik en wil je kennismaken, dan zie ik je bericht graag tegemoet! Je kunt me bereiken via 06-19524668 of irisvanheesch@hand-stand.nl.

Share